KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Tel: 042/314-151
Tel: 042/314-155
Fax: 042/314-169
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Pon - pet: 7 – 15 sati
(pauza - 10:30 - 11:00)

40 DANA ZA ŽIVOT

 Inicijativa 40 dana za život, postoji u devet gradova u našoj Domovini (http://www.40danazazivot.com/ ), a uvelike je vođena angažiranjem članove udruge Betlehem.  

Dragi vjeroučitelji!

Hrvatska se prije godinu dana pridružila velikoj međunarodnoj inicijativi borbe za živote nerođene djece. Dva puta godišnje kroz 40 dana organizira se cjelodnevno molitveno bdijenje i svjedočenje na ulicama ispred bolnica. Dakle, sudionici ove akcije uključuju se u aktivnije djelovanje na dva načina:
1. Stoje pred bolnicama i svojom prisutnošću, transparentom i molitvom žele utjecati na savjest majki koje su na putu da ubiju svoje dijete u utrobi.
2. Prijaviti se za organizirani molitveni lanac u kojem se moli na ove spomenute nakane.

Inicijativa 40 dana za život, postoji u devet gradova u našoj Domovini (http://www.40danazazivot.com/ ), a uvelike je vođena angažiranjem članove udruge Betlehem.

U Katehetski ured Varaždinske biskupije pristigla je inicijativa od grupice naših vjeroučitelja, da bi se nešto takvoga moglo pokrenuti i u našoj Varaždinskoj biskupiji, budući da kod nas naši vjernici konstantno glasaju za one stranke koje se javno i otvoreno stavljaju na stranu ideologija koje tvrde kako žena ima pravo sa svojim tijelom raditi što joj se prohtje, a budući da je začeto dijete dio njezinog tijela, ona ima pravo odlučiti hoće li ga roditi ili ubiti. Isus nas tako nije učio, niti mi smijemo jednostavno šutjeti. Što više, vjernici se jednostavno ne mogu složiti s ovakvim stavom prema čovjeku i njegovom životu, koji je svet i Božji dar od začeća do prirodne smrti.

Podružnica udruge Betlehem iz Varaždina nije još odlučila u kojoj mjeri bi se moglo provesti ovakvo javno svjedočenje pred našim bolnicama (jer treba dobiti dozvole policije i ravnatelja bolnice), no važno je najprije vidjeti koliko bi bilo ljudi koji bi bili spremni angažirati se, djelovati i svjedočiti.

Kako?

Prijavite se niže u komentare i napišite samo jeste li spremni:
- uključiti se u organiziranu molitvenu podršku
- ili ste spremni uključiti se i u ovo svjedočenje "na vani", pred svijetom, na ulazu u neku bolnicu.

Voditelji udruge kontaktirat će vas elektronskom poštom onog časa kad se odluči na koji način će se barem djelomično nešto poduzeti u ovoj Korizmi koja je ispred nas. Ovaj molitveni dio možemo doista dobro organizirati, a dobro bi bilo da ovaj dio s istupima na ulici uspijemo barem djelomično pokrenuti za prvi puta u ovogodišnjoj Korizmi.

Apeliramo na Vašu savjest i poslanje. Razmislite i odlučite! Odluke su moguće samo dvije:
- ne tiče me se, to je za nekoga drugoga!!!!
- tiče me se, javljam se i sudjelujem onoliko koliko mogu!!

 
 
ZAINTERESIRANI NEKA SE PRIJAVE ŠTO PRIJE KAKO BISMO ŠTO KVALITETNIJE PRIPREMILI AKCIJU, A ROK PRIJAVE JE DO PONEDJELJKA, 9. veljače 2015.
 
 

Predstojnik Katehetskog ureda,
vlč. Damjan