KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Tel: 042/314-151
Tel: 042/314-155
Fax: 042/314-169
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Pon - pet: 7 – 15 sati
(pauza - 10:30 - 11:00)

Duhovna obnova vjeroučitelja i odgajatelja u vjeri

Duhovna obnova vjeroučitelja i odgajatelja u vjeriU Varaždinskoj je katedrali u subotu 20. prosinca 2014. održana duhovna obnova za vjeroučitelje i odgajatelje u vjeri s područja Varaždinske biskupije.  

Vjeroučitelji i odgajateljice u vjeri Varaždinske biskupje, kao i svake godine, imali su zajedničku adventsku pripremu za proslavu svetkovine Božića. Duhovni nagovor s temom "Poziv kršćanina da bude svet" predvodio je vlč. mr. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda Varaždinske biskupije. Nakon duhovnog nagovora uslijedilo je pojedinačno slavlje sakramenta pomirenja.

Vrhunac susreta bila je svečana sveta misa koju je predslavio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. U homiliji je biskup prisutnima zahvalio na angažmanu u navještanju vjere, hrabreći ih da ne posustaju zbog poteškoća na koje nailaze. Svjesni da su ponekad onim najmanjima prvi nositelji vjere jer neki roditelji svoju obvezu odgoja djece u vjeri, koju su preuzeli na njihovom krštenju, olako zanemaruju te odgoj djece prepuštaju odgojnim ustanovama - školi i Crkvi. Pri tim je naglasio kako je nužno IMATI, UČVRSTITI i ŽIVJETI VJERU da bismo je mogli dati drugima. Blažena Djevica Marija svima nam je uzor vjere i povjerenja u Boga pa ovih dana na poseban način razmišljajmo nad biblijskim tekstovima koji nam opisuju njezino predanje. Potaknuo je odgajateljice u vjeri i vjeroučitelje da djeci približe smisao Božića - dolazak Boga na svijet među nas ljude iz ljubavi prema svakom čovjeku. Tako trebamo biti blizu svakom čovjeku. Bog nam po sakramentima daje milost da sve izdržimo i provedemo u djelo.

Susret je završio u Svećeničkom domu Varaždinske biskupije na zajedničkom ručku.Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika