KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Tel: 042/314-151
Tel: 042/314-155
Fax: 042/314-169
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Pon - pet: 7 – 15 sati
(pauza - 10:30 - 11:00)

Najbolji olimpijci osnovnih i srednjih škola Varaždinske biskupije posjetili grad Zagreb

Najbolji olimpijci osnovnih i srednjih škola Varaždinske biskupije posjetili grad Zagreb


ZAGREB, 23.5. 2017.
U organizaciji Katehetskog ureda, u utorak 23. svibnja 2017. godine, 5 najboljih ekipa iz osnovnih i srednjih škola na ovogodišnjem natjecanju iz vjeronauka - Vjeronaučnoj olimpijadi, bili su na jednodnevnom nagradnom izletu.

Izlet je započeo posjetom samostanu sestara svete Majke Terezije - Misionarke ljubavi u Zagrebu, gdje je poglavarica samostana s. Marija predstavila njihov apostolat na području Zagreba i dala radosno svjedočanstvo vjere.
Nakon toga župnoj crkvi svetog Mirka u Šestinama župnik, vlč. mr. Robert Šreter, predstavio je bogatu povijest župe. Posjećen je i grob Oca domovine Ante Starčevića, gdje je vlč. Šreter, na temelju njegovog životnog i političkog  gesla BOG I HRVATI, vjeroučenicima naglasio povezanost vjere i nacionalne svijesti.
Nakon toga služena je Sveta misa koju je predvodio vlč. Šreter, a s njim su koncelebrirali vlč. Josip Hadrović, ekonom Biskupije, vlč. mr. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda i g. Miljenko Flajs, trajni đakon.


Nakon zajedničkog ručka olimpijci su uz stručno vodstvo razgledali djelomično restauriranu srednjevjekovnu tvrđavu i  „Oltar domovine“ na Medvedgradu, djelo kipara Kuzme Kovačića, u kojem gori vječni plamen u čast svim hrvatskim junacima i braniteljima. Tako se ovim izletom spojilo upoznavanje dijela povijesnih znamenitosti grada Zagreba sa suvremenom nacionalnom poviješću iz domovinskog rata.

Tekst: V. Cesar
Foto: D. Koren i J. Hadrović


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika