KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Tel: 042/314-151
Tel: 042/314-155
Fax: 042/314-169
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Pon - pet: 7 – 15 sati
(pauza - 10:30 - 11:00)

Održana adventsko-božićna duhovna obnova za vjeroučitelje Varaždinske biskupije-2016.

Održana adventsko-božićna duhovna obnova za vjeroučitelje Varaždinske biskupije-2016.
VARAŽDIN, 21.12. 2016.
Katehetski ured Varaždinske biskupije svake godine pred kraj Adventa, organizira susret svih vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri s biskupom mons. Josipom Mrzljakom. Ovogodišnju duhovnu obnovu na temu „Radujte se u Gospodinu Fil 4,5-5“ i pripremu za sakramenat pomirenja, vodio je vlč. Ivan Rak, a Svetu misu u 18,00 sati predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.
 
Vlč. Rak, govoreći o kršćanskoj radosti, služio se je apostolskom pobudnicom pape Pavla VI. „Gaudete in Domino“. Ohrabrio je sve nazočne da među učenicima i njihovim roditeljima te kolegama u zbornicama, ostanu dosljedni svjedoci vjere i radosti koja je plod istinskog života i nasljedovanja Krista, a kao jasni primjeri takve radosti su Blažena Djevica Marija i sveci.
Da bismo ostali u radosti, moramo biti u posvetnoj milosti, a idealna prilika za to je u Došašću, gdje se po sakramentu pomirenja Bog raduje svakom obraćenom grešniku. U tom duhu vlč. Rak svoja razmišljanja zaključio je ispitom savjesti te sve potaknuo na pristupanje svetoj Ispovijedi.
 
U propovijedi je biskup Mrzljak naglasio da su blagdani posebni dani koji nas kroz godinu podsjećaju na ono bitno. Tako nam u božićnom otajstvu Bog želi poručiti da On dolazi k nama.
Biskup je naglasio da je vjera trajni proces. Ona s vremenom može oslabiti pa ju je potrebno osnažiti. Božić nas poziva da Božju riječ slušamo svaki dan i po njoj živimo svoju vjeru. Veličina Božića u našem životu je u tome da prepoznamo ono bitno na što smo pozvani. Svoja razmišljanja biskup je završio zahvalom za sve dobro što vjeroučitelji čine, a sve je ohrabrio da u tome ne posustaju i svima poželio radostan Božić i uspješnu 2017. godinu.
 
Na kraju susreta, predstojnik Katehetskog ureda, vlč. Damjan Koren, čestitao je Božić svima prisutnima, a u ime vjeroučitelja čestitke biskupu i Katehetskom uredu uputila je vjeroučiteljica Marina Košćak.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika