KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

AKCIJA HRVATSKOG CARITASA

AKCIJA HRVATSKOG CARITASA

(P)OSTANIMO DIO VELIKOG SRCA HRVATSKE!

Dragi prijatelji!

Kao što znate Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za stradale od poplava. Ovih dana su ravnatelj mons. Svalina i predsjednik mons. Josip Mrzljak bili u poplavljenim područjima Slavonije. Osim ljudi koji su morali napustiti svoje domove, ugiba stoka i selima se širi smrad raspadnutih ostataka...slike su kataklizmičke...propadaju obiteljske kuće...

Uz sve to moramo se u ovim teškim trenucima nositi i s činjenicom da mediji ne objavljuju informacije o tome što nad/biskupijski Caritasi ili pak Hrvatski Caritas poduzimaju.

Zamoljeni smo da putem svojih privatnih kontakata i društvenih mreža pošaljemo plakat i banner s pozivom na broj za donacijski telefon Hrvatskog Caritasa.


Hvala svima!

Suzana Borko
Hrvatski Caritas
Ksaverska cesta 12 A
10 000 Zagreb - HR
tel: +38515635047
fax: +38515635003
mob: +385912635010

Vlada RH odlučila je:

U okviru akcije prikupljanja novčanih sredstava putem telefonskih poziva, Vlada Republike Hrvatske će se, kao što je i najavljeno, odreći prihoda s osnove PDV-a. Budući da Zakonom o PDV-u nije predviđena mogućnost oslobođenja od plaćanja PDV-a, na naknadu ostvarenu putem humanitarnog telefona teleoperateri će na svoje usluge obračunati PDV. Nakon provedene humanitarne akcije, kada bude poznat ukupan iznos PDV-a obračunatog i uplaćenog u proračun od strane teleoperatera, Vlada Republike Hrvatske donirat će sredstva u tom iznosu organizatoru humanitarne akcije.

 Ukoliko poduzetnici izvršavaju donaciju uplatom novčanih sredstava, poduzetnicima će se iznos doniranih sredstava priznati kao rashod (umanjenje osnovice za plaćanje poreza na dohodak i poreza na dobit) do visine 2% prihoda (primitaka) ostvarenih u prethodnoj godini. Napominjemo da novčana sredstva koje poduzetnici doniraju, ne podliježu obavezi obračuna PDV-a s obzirom da se ne očekuje nikakva protuusluga za donirana sredstva.

Ukoliko se donacija izvršava isporukom dobara i u ovom slučaju se iznos izvršene donacije priznaje kao rashod (umanjenje osnovice za plaćanje poreza na dohodak i poreza na dobit ) do visine 2% ostvarenih prihoda (primitaka) u prethodnoj godini.

Hrvatske autoceste d.o.o. odlučile su:

Zbog elementarne nepogode koja je pogodila istočni dio Republike Hrvatske, Uprava Hrvatskih autocesta d.o.o. tijekom vikenda donijela je odluku o oslobođenju plaćanja cestarine za vozila koja sudjeluju u evakuaciji građana.
 
S obzirom na veliki humanitarni odaziv svih građana i organizacija, Hrvatske autoceste d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. oslobodit će od plaćanja cestarine  sve organizacije i građane koji će prevoziti humanitarnu pomoć  u ugrožena područja. Zbog evidencije besplatnih prolazaka potrebno je dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila te ulaznu naplatnu postaju na  e-mail adresu:  info@hac-onc.hr

Plakat i bannere Hrvatskog Caritasa možete preuzeti niže:Slika
Slika
Slika