KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

Božićna duhovna obnova vjeroučitelja

Božićna duhovna obnova vjeroučitelja

U subotu, 22. prosinca 2012. godine u varaždinskoj katedrali održana je duhovna obnova uz blagdan Božića za 170 odgajateljica u vjeri i vjeroučitelja Varaždinske biskupije.

Na promišljanje o stvarnosti grijeha te o Božjem milosrđu i dobroti okupljene je pozvao mr. Antun Sente (mlađi), župnik župe Svete Barbare u Vrapču - Zagreb.
Svoje razmatranje i neposrednu pripravu za sakrament pomirenja mr. Sente protkao je biblijskim likovima – bračnim parovima, Abrahamom i Sarom, Josipom i Marijom te Davidom i Bat Šebom i na temelju njihovog odnosa prema Bogu i samima sebi svima je posvijestio uvijek iste faze nastajanja grijeha u srcu svakog čovjeka. Nakon što nam nešto postane primamljivo i privlačno počinjemo razmišljati kako postići ovo ili ono, kako zadobiti ovo ili ono i ne birajući sredstva pošto poto nastojimo to zadobiti. Po učinjenom grijehu „otvaraju nam se oči“ i žalimo za učinjenim. U tim se situacijama događa onaj iskonski model grijeha kad su se Adam i Eva slobodno odlučili na život bez Boga. Veličina čovjeka je u priznanju krivice, prihvaćanju posljedica grijeha i odluci da će se popraviti i nastojati promijeniti svoje ponašanje te se još više približiti Bogu – jasan nam je primjer Davidovog rasta na tom putu.
Vrhunac susreta dogodio se slavljenjem euharistije koje je predvodio s mons. Josip Mrzljakom, varaždinskim biskupom.

V. Cesar
Foto: G. PremušSlika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika