KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

Duhovna obnova odgajateljica u vjeri i vjeroučitelja

Duhovna obnova odgajateljica u vjeri i vjeroučitelja

U varaždinskoj je katedrali u ponedjeljak, 14. travnja 2014. održana korizmeno-uskrsna duhovna obnova za vjeroučitelje i odgajateljice u vjeri Varaždinske biskupije.

Voditelj je duhovne obnove bio mons. Andrija Kišiček, župnik u Lepoglavi. U korizmeno-uskrsnom promišljanju nazočne je potaknuo na razmišljanju o vazmenom trodnevlju, u kojem nas Isus uči kako trebamo, oslanjajući se na Božju pomoć, prihvatiti, zgrabiti i prigrliti križ kojeg nam donosi život. Za iskren susret s Bogom potrebno je sve ovozemaljske brige ostaviti pred vratima katedrale, upoznati što Bog želi od nas i to pokušati provesti u djelo. U svima nama ponekad se javlja Juda, ponekad Petar, ponekad pobožne žene ili rimski stotnik. Dani trodnevlja prožeti su dominacijom ljubavi, hoda za križem, tugom ali i nadom u bolje sutra.

U pokorničkom bogoslužju sve je podsjetio na tekst Pavlove poslanice koji nas hrabri jer smo "kršteni u Krista, suuskrsli s Kristom". Iz toga u budućnosti slijedi nada u bolje, pogled nam se treba dići prema "gore", prema božanskom životu.

Nakon pokorničkog bogoslužja uslijedilo je slavlje sakramenta pomirenja i euharistijsko slavlje.

U zajedništvu s vlč. Damjanom Korenom i mons. Andrijom Kišičekom te drugim svećenicima, svetu je misu predslavio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup. Naglasio je, uspoređujući dnevne pripreme vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri za nastavu i pedagoške aktivnosti, kako se svi trebamo pripremati za susret s Gospodinom, a na poseban način u ovom vremenu korizme koje je iza nas.

Na kraju euharistijskog slavlja mr. Koren zahvalio je mons. Kišičeku na odazivu i spremnosti za vođenje duhovne obnove, kao i ocu biskupu na podršci i zauzimanju za predan rad vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri. Svima je poželio sretan i blagoslovljen Uskrs. Vjeroučitelji Andriana Oštrkapa i Goran Bunčić su u ime odgajateljica u vjeri i vjeroučitelja biskupu zahvalili na svemu što poduzima za dobro djecei mladih te podržava Katehetski ured u svim projektima i planovima za njihovo stručno usavršavanje i duhovni napredak.

Po završetku duhovne obnove, mons. Josip Mrzljak otvorio je izložbu „Književno i likovno stvaralaštvo iz područja vjeronauka za učenike u osnovnim školama s područja Varaždinske biskupije 2014. - tema SVETOST“, te dodijelio priznanja, nagrade i pohvalnice autorima ponajboljih radova.

Više o Izložbi možete saznati OVDJE.

Tekst: V. Cesar
Foto: S. BenčSlika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika