KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

Humanitarni koncert za djecu u Zajednici Cenacolo

Humanitarni koncert za djecu u Zajednici Cenacolo

Humanitarni koncert Snagom ljubavi za djecu u Zajednici Cenacolo

Datum i vrijeme održavanja: 9. studenog 2013. (subota) od 18,30 do 20,30

Mjesto: Mala dvorana Gradsko sportske dvorane Arena Varaždin

Prodajna mjesta ulaznica: Bratovština Sv. Josip Radnik, Zajednica Cenacolo, Cehovska 6, Varaždin. Sve informacije možete dobiti na broj 098 175 0914.

Cijena ulaznice: 35,00kn

Program:
Plesni i glazbeni nastup Zajednice Cenacolo
Plesni nastup djece iz Zajednice Cenacolo

Gosti:
Alessandro i Francesca Gallo
Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac

Izložba Prijateljstvo – slike iz misija u Meksiku, Peruu, Brazilu, Africi, Argentini
Izložba dječjih radova iz bratovštine Sv. Josip Radnik Zajednice Cenacolo u Varaždinu

Pozivamo sve vjeroučitelje kao i sve ljude dobre volje na dolazak na koncert a time i podršku ovom dobrom djelu!
KUVB

Poštovani!

Pozivamo vas na Humanitarni koncertu Snagom ljubavi za djecu u Zajednici Cenacolo u Maloj dvorani Gradsko sportske dvorane Arena Varaždin 9. studenog 2013. sa početkom u 18,30 i trajanjem do 20,30h. Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za djecu koja borave u Zajednici Cenacolo. Također koncertom se želi senzibilizirati javnost upravo na problem ovisnosti te njene razarajuće posljedice na čitavu obitelj, osobito na djecu koja dolaze iz obitelji sa takvim problemima. 

Koncert podržavaju Grad Varaždin, Međimurska županija, Obiteljski centar Varaždinske županije. Gosti na koncertu su Alessandro i Francesca Gallo iz Italije, članovi Zajednice Cenacolo u Italiji, Ivana i Marija Husar.

Također, u dvorani će biti postavljena i Izložba Prijateljstvo – slike iz misija u Meksiku, Peruu, Brazilu, Africi, Argentini. Misije u navedenim zemljama pokrenuli su sami članovi iz Zajednice Cenacolo, u kojima se brinu za napuštenu djecu. Isto tako bit će postavljena i Izložba dječjih radova iz bratovštine Sv. Josip Radnik iz Zajednice Cenacolo u Varaždinu.

 

Zajednica Cenacolo u Hrvatskoj djeluje 22 godina te je sve veći broj ovisnika, čak čitavih obitelji koje ulaze u program rehabilitacije Zajednice Cenacolo zajedno sa svojom djecom.

Upravo je kuća Sv.Josip Radnik u Varaždinu od 2012. namjenjena takvim potrebama, obiteljima i majkama koje ulaze u Zajednicu zajedno sa svojom djecom. Zajednica Cenacolo kuće namjenjene djeci čiji su roditelji u Zajednici ima već dugi niz godina u Italiji, Međugorju, Španjolskoj, Južnoj Americi. 2012. takav tip kuće, koja je namijenjena isključivo za obitelji i djecu, otvara se u Varaždinu, ali i u Vrbovcu. Isto tako želimo istaknuti da kuća u Varaždinu ima velike poteškoće u opskrbljivanju osnovnih životnih potreba, a budući da u zadnje vrijeme ulazi sve više majki sa djecom potrebe srazmjerno tome se povećavaju. Velike su potrebe za pelenama, dječjom hranom, svakodnevnim svježim voćem i povrćem, slatkim proizvodima, odjećom, knjigama, prijevozom. Na ovaj način organizacijom humanitarnog koncerta u Zagrebu, Zadru, nadamo se i Varaždinu prikupljati će se sredstva namjenjena upravo za te potrebe.

Ciljem ovog događanja je senzibiliziranja javnosti upravo na problem ovisnosti ali isto tako ukazati na potrebe i probleme djece čiji su roditelji u programu rehabilitacije, također potaknuti na empatiju i senzibilizirati javnost da svako dijete ima pravo na zdravo odrastanje.

Ivica Dobranić