KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

Nagradni izlet najboljih olimpijaca 2018.

Nagradni izlet najboljih olimpijaca 2018.

GORNJA BISTRA, VELIKO TRGOVIŠĆE, IVANEC - 11.5. 2018.
U četvrtak 10. svibnja 2018. godine,  10 najboljih natjecateljskih ekipa u Vjeronaučnoj olimpijadi iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske biskupije, bili su na jednodnevnom nagradnom izletu.


Izlet je organizirao Katehetski ured u suradnji s dr. Tomislavom Gojmercem, ravnateljem Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, g. Antunom Prekretom, kustosom rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te g. Tomislavom Jalšovcem, ravnateljem Caritasovog doma „Sveti Ivan Krstitelj“ u Ivancu.

U specijalnoj dječjoj bolnici dr. Gojmerac je prikazao rad u svim odjelima bolnice gdje se brinu o zdravlju i životu stotinjak bolesnih štićenika. Biskupija je po vjeroučenicima poslala donaciju dječje hrane, lijekova i higijenskih potrepština. Nakon zajedničkog ručka u Velikom Trgovišću,  vjeroučenici su uz stručno vodstvo razgledali rodnu kuću dr. Franje Tuđmana, upoznavši se pobliže s likom i djelom našeg prvog predsjednika.

Potom su se uputili prema Ivancu gdje su ih ravnatelj g. Jalšovec,  djelatnici Caritasovog doma i korisnici srdačno primili. Nakon kratke okrepe i osvježenja ravnatelj doma ih je upoznao s uslugama koje pružaju za 115 svojih korisnika, kojima pokušavaju njihovu starost učiniti što ljepšom i kvalitetnijom.

Dan je završen slavljenjem Svete mise, koju je predvodio preč. Damjan Koren, uz koncelebraciju vlč. Antuna Goreka koji je duhovni asistent za korisnike Doma. Predstojnik Katehetskog ureda, preč. Koren potaknuo je vjeroučenike da u životu nastoje one naučene sadržaje i znanje o katoličkoj vjeri provoditi u život kroz konkretna djela, prema primjerima  koje su na poseban način susretali tijekom cijelog dana na izletu, od bolnice za djecu do staračkog doma.

Ispunjeni lijepim iskustvima druženja, molitvom i susretima nagrađeni olimpijci su se u večernjim satima vratili svojim kućama.


 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika