KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

o.Marko Kornelije Glogović u Varaždinu

o.Marko Kornelije Glogović u Varaždinu

U sklopu duhovske osmine, odnosno "Duhova u Varaždinu", duhovnu obnovu za srednjoškolce, studente i radničku mladež održat će o. Marko Kornelije Glogović, 3. lipnja 2014. u varaždinskoj katedrali.


"Ljubav počinje od osmijeha. A osmijeh je i ohrabrenje i prijateljstvo i nježnost i potpora i prisutnost i briga. Osmijeh liječi, zbližava, grije. Osmijeh je predvorje radosti, početak svih lijepih, vječnih ljubavi. Iskreno se može nasmiješiti samo onaj, čini mi se, koji je i iskreno plakao."

o. Marko Kornelije Glogović

Inače, o. Marko Kornelije Glogović se zajedno sa svojom udrugom "Betlehem" zalaže za trudnice i pomaže im, ako im okolina (muževi, momci, roditelji) nalaže i pritišće ih da pobace. Udruga "Betlehem" i o.Glogović su hrvatski pro-life aktivisti koji spomenutim ženama pružaju pomoć i potporu u najosjetljivijim vremenima poroda i neposredno nakon njega, udomljujući ih u posebnim kućama.

Program će se u Varaždinu sastojati od krunice, mise i štovanja relikvija sv. Faustine, a počinje u 18,45 sati. Duhovnu obnovu pjesmom će animirati: Zbor mladih „Via“ župe sv. Vida iz Varaždina, „Frama“ Varaždin, Zbor mladih varaždinske katedrale te pojedini članovi biskupijskog zbora mladih.

Na linku  možete pogledati dokumentarni film „Zagrli život“ o djelovanju o. Marka i udruge „Betlehem“. Osim razgovora s o. Markom i njegovim suradnicima, u filmu se mogu čuti i svjedočenja trudnica o pritiscima kroz koje su prolazili. Ta svjedočanstva predstavljaju ozbiljan dokument o vremenu u kojem živimo i koje je sve zatvorenije prema životu.

NAPOMENA!

Duhovna obnova održava se u sklopu zbivanja unutar Duhovske osmine u Varaždinu.
Organizator i nositelj '"Duhovi' u Varaždinu" - Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Informacije o ostalim događanjima preuzmite na priloženom plakatu: