KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

Održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole

Održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje školeVARAŽDIN, 19.02. 2016.
OSNOVNA ŠKOLA
 
U Varaždinu je u petak, 19. veljače 2016. održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada 2016. Sudjelovalo je jedanaest ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. 

 


Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje Vjeronaučna olimpijada s temom „Brak i obitelj u Božjem naumu“, je za učenike osnovnih škola s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije održano u V. OŠ Varaždin. Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Trnovec i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Rijeci od 6. do 8. travnja 2016. godine.
Sukladno bodovnom pragu na međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka plasirale su se ekipe ovih škola: OŠ Podturen, OŠ Metel Ožegović, Radovan, OŠ Trnovec, OŠ Ivan Lacković Croata, Kalinovac, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ "Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec", OŠ Donja Dubrava, OŠ Gornji Kneginec, OŠ Vinica, OŠ Cestica i OŠ "Izidor Poljak" Višnjica.

Susret je započeo pozdravnim riječima g. Maria Šipeka, ravnatelja škole domaćina. Tajnik Katehetskog ureda g. Vladimir Cesar sve prisutne pozdravio je u ime predstojnika Korena i biskupa Mrzljaka. te molitvom za Božju pomoć u realizaciji natjecanja koju je animirala vjeroučiteljica Rosana Jelčić s članovima ekipe iz OŠ I. K. S. Ivanec. Nakon molitve vjeroučiteljica Aleksandra Lukavečki, predsjednica prosudbenog povjerenstva, ekipe je upoznala s tijekom natjecanja te predstavila članove povjerenstva i otvorila natjecanje.

Pet najboljih ekipa nakon prva dva dijela natjecanja, pismenog testa i tombole (OŠ Trnovec OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ "Mihovil Pavlek Miškina, Đelekovec" i OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac) pristupilo je usmenom dijelu natjecanja – tzv. milijunaku. Budući da su ukupno osvojili najviše bodova, na državnoj razini natjecanja Varaždinsku će biskupiju predstavljati vjeroučenici OŠ Trnovec, u sastavu: Dominik Hrupek 8.b, Eleonora Trstenjak 8.a, Jelena Toljan 8.a, Emanuel Balentović 5.b, pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Ljiljane Mišak s ukupno osvojena 94 boda.

Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (5 OŠ i 5 SŠ) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom.
Svim natjecateljima i mentorima, a posebno pobjednicima, članovima ekipe OŠ Trnovec, koji će našu biskupiju predstavljati na državnoj razini natjecanja u Rijeci, čestitamo na postignutim rezultatima!
 
Tekst: V. Cesar
Foto: S. Benč
 

 
SREDNJA ŠKOLA

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje Vjeronaučna olimpijada s temom „Brak i obitelj u Božjem naumu“, održano je za učenike srednjih škola s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije u petak, 19. veljače 2016. godine.
Natjecanje je održano u prostorijama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu.  Okupilo se 10 srednjoškolskih ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. To su ove ekipe: Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola Čakovec,  Prva gimnazija Varaždin, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Druga gimnazija Varaždin, Medicinska škola Varaždin, Srednja škola Koprivnica, Srednja škola Ivanec, i Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača.

Pozdravne riječi sudionicima je uputio g. Zoran Hajek, ravnatelj škole domaćina. Upute i cijelo natjecanje koordinirao je g. Zvonimir Lončar, vjeroučitelj-član Državnog povjerenstva.

Natjecanje se sastojalo od tri dijela, a nakon provedenog kviza „Milijunak“ na kojem je znanje odmjerilo pet najboljih ekipa nakon pismenog i tombole (Prva gimnazija Varaždin, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, Srednja škola Koprivnica, Medicinska škola Varaždin i Srednja škola Ivanec), najboljima su se pokazali učenici (Prve gimnazije Varaždin: Briševac Matea 3.a, Kujavec Ana 1.d, Slunjski Mihael 1.b i Kokot Barbara 4.a) s osvojenih 85 bodova, predvođeni mentorom Krunoslavom Burekom te su se tako plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati Rijeci od 6. do 8. travnja 2016. godine.

Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (5 OŠ i 5 SŠ) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom.
Svim natjecateljima, a posebno pobjednicima, članovima ekipe Prve gimnazije Varaždin, koji će našu biskupiju predstavljati na državnoj razini natjecanja, čestitamo na postignutim rezultatima!
 
Tekst: V. Cesar
Foto: G. Premuš

 


Slika
Slika