KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

ODRŽANO MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE VJEROUČITELJA OŠ i SŠ

ODRŽANO MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE VJEROUČITELJA OŠ i SŠVARAŽDIN, 6. 6. 2015.
U subotu, 06. lipnja 2015. godine  u prostorijama Pastoralnog centra Varaždinske biskupije održano je zajedničko stručno vijeće osnovnoškolskih i srednjoškolskih vjeroučitelja na temu Cjelovite kurikularne reforme, a slijedom aktivnosti koje je pokrenula Ekspertna radna skupina i Jedinica za stručnu i administrativnu podršku s ciljem diseminacije informacija o Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

U prvom dijelu plenarno predavanje (prezentaciju)  CJELOVITA KURIKULARNA REFORMA održao je Zvonimir Lončar, vjeroučitelj u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin te voditelj međužupanijskog stručnog vijeća vjeroučitelja u srednjim školama.
Naglasak predavanja bio je usmjeren na  upoznavanja vjeroučitelja s KONTEKSTOM, PLANIRANIM TIJEKOM i PROVEDBOM Reforme, ULOGOM ODGOJNO-OBRAZOVNIH RADNIKA. Posebni naglasak stavljen je na Javni poziv za stručne radne skupine koje će izrađivati predmetne kurikulume među kojima je i kurikulum za Katolički vjeronauk. Kroz temeljne informacije o Reformi vjeroučitelji su pozvani na dvosmjernu komunikaciju, osobito kroz javnu raspravu kako bi se dao konačni oblik kurikularnim dokumentima koji će u konačnici biti implementirani u praksu. U kontekstu dvosmjerne komunikacije predstavljen je  link putem kojega svaki sudionik nakon ŽSV-a može ispuniti on-line upitnik, te web www.kurikulum.hr.

Nakon predavanja uslijedila je rasprava u kojoj je na pitanja prisutnih odgovarala i gospođa Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk pri AZOO, a sada i članica Jedinice za stručnu i administrativnu podršku. Pozvala je prisutne vjeroučitelje da se prijave na još uvijek važeći Javni poziv za stručne radne skupine, koji je otvoren do 8. lipnja 2015. godine.
U drugom dijelu skupa odrađene su paralelne radionice na temu KLJUČNI POJMOVI STRATEGIJE OBRAZOVANJA, ZNANOSTI I TEHNOLOGIJE.

Radionice su vodili voditelji županijskih stručnih vijeća za vjeroučitelje u osnovnim školama: gđa. Nataša Roginek, gđa. Marina Stolnik, gđa. Marijana Ćorić i g. Silvio Benč. Cilj radionice bio je tehnikom ključnih pojmova upoznati sudionike s detaljnijim sadržajem prva dva poglavlja Strategije, a koji su ključna podloga za pokretanje i provedbu Reforme.
 
TEKST: Zvonimir Lončar
FOTO: Silvio Benč
 
Niže preuzmite on-line upitnik:

 http://upitnik.carnet.hr/indeks.php/518791

www.kurikulum.hr
 
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika