KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Tel: 042/314-151
Tel: 042/314-155
Fax: 042/314-169
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Pon - pet: 7 – 15 sati
(pauza - 10:30 - 11:00)

Predbožićni susret varaždinskog biskupa i predstojnika Katehetskog ureda s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Predbožićni susret varaždinskog biskupa i predstojnika Katehetskog ureda s ravnateljima osnovnih i srednjih školaVARAŽDIN, 16.12.2019. Predbožićni susret varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda mr. sc. Damjana Korena s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije održan je susret varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša i predstojnika Katehetskog ureda mr. sc. Damjana Korena s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te pročelnicima upravnih odjela za prosvjetu na razini državne uprave, županija i gradova na području Varaždinske biskupije.

U svom uvodnom, pozdravnom govoru predstojnik Koren je ponajprije pozdravio novog biskupa mons. Radoša, kojemu je ovo bio prvi ovakav susret, a zatim i sve prisutne. Nakon kratkih informacija iz Katehetskog ureda od strane predstojnika, svima se obratio biskup mons. Bože Radoš.

Biskup je govorio o Isusu kao posebnom i osobitom učitelju. Kroz primjer Isusovog odnosa prema djeci naglasio je kako dijete treba biti i danas u središtu čovjekove brige, jer ga mi odrasli po snazi i djelovanju ljubavi privodimo na pravi put. Poučeni Isusovim riječima da i dijete odgaja čovjeka, potrebo je učiti od djeteta koje je: uvijek otvoreno za budućnost, uvijek spremno primiti sve kao besplatan dar, spremno je učiti te ide u život s potpunim povjerenjem. Ovo promišljanje mons. Radoš zaključio je poticajnim riječima naglasivši kako je, po primjeru Boga koji se darovao ljudima "spustivši se na zemlju" u novorođenom djetetu, i današnjim odgojiteljima to primjer da se i oni znaju  "spustiti", služiti drugima, tj. djeci.

Na kraju susreta ravnatelji su čestitali biskupu, darovali simbolične poklone te zahvalili za ovaj lijep susret s njime, na kojem su doživjeli razumijevanje i podršku za svoj rad. 

Susret je završio zajedničkim ručkom nakon kojeg je biskup Radoš također darovao ravnateljima prigodne poklone te čestitao nadolazeću svetkovinu Božića.
 
Robert Ivančan, tajnik KU

 


Slika
Slika