KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Utorkom: 7 - 14 sati
Četvrtkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

SPREMNI za dobro

SPREMNI za dobro

Hrvatski Caritas na tragu svojega poslanja, odlučio je pokrenuti akciju "Spremni za dobro!", kojom želi osiromašenim obiteljima pomoći u nabavi novih školskih udžbenika za iduću školsku godinu. Uključimo se kao vjeručitelji u tu plemenitu akciju.

Akcija će diljem Hrvatske  trajati od 10. do 30. lipnja

Ciljevi akcije "Spremni za dobro!" trojaki su:

  • pomoći učenicima iz siromašnih obitelji koji neće biti obuhvaćeni drugim mehanizmima potpore;
  • razvijati svijest o odgovornosti za stvoreno, osobito u djece i mladih;
  • mobilizirati zajednicu oko dobra, snažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru da zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje, napose za najranjivije društvene skupine.

Tijekom trajanja akcije pozivamo sve građane da navedene vrste tiskovina donesu u najbližu trgovinu našeg partnera u ovoj akciji Lidla Hrvatska u njihovu gradu, na za to određeno i označeno mjesto, i daruju ih Hrvatskom Caritasu. Putem mreže od 85 Lidlovih trgovina i te će tiskovine doći na otkupna mjesta Unijapapira.

Novčanim sredstvima koja dobije za prikupljene stare udžbenike Hrvatski će Caritas formirati Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji.  Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Na taj ćemo način solidarnošću i odgovornošću stare udžbenike zajedno pretvoriti u nove, izvor novih spoznaja, znanja i vrijednosti za našu djecu i mlade.

Detaljne informacije preuzmite na priloženom dopisu: