KATEHETSKI URED
VARAŽDINSKE BISKUPIJE


Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314-150
Tel: 042/314-151
Tel: 042/314-155
Mob: 099/490-7554
E-mail: katehetski@biskupija-varazdinska.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljkom: 7 - 14 sati
Srijedom: 7 - 14 sati
Petkom: 7 - 13 sati
(pauza: 10:30 - 11:00)

Svečani prijem najboljih olimpijaca 2015.

Svečani prijem najboljih olimpijaca 2015. Varaždinski biskup mons. Mrzljak susreo se s najboljim olimpijcima osnovnih i srednjih škola Varaždinske biskupije. 

U svečanoj dvorani Biskupskog ordinarijata, u petak, 30. ožujka 2015. godine u 11,00 sati održan je susret biskupa Mrzljaka sa šest najboljih ekipa (3 iz osnovne i 3 iz srednje škole), koje su na međužupanijskoj/biskupijskoj razini natjecanja iz vjeronauka, na temu "Drugi vatikanski sabor", osvojile prva tri mjesta.

Na susretu su sudjelovali članovi ekipa s mentorima te ravnateljice njihovih škola. Susretu su prisustvovale ekipe OŠ "Mihovil Pavlek Miškina", Đelekovec,  OŠ "Vladimir Nazor", Sveti Ilija, OŠ "Gustav Krklec, Maruševec, te Srednje škole Koprivnica, Prve gimnazije Varaždin i Srednje škoel Čakovec. Prijemu su bile prisutne i ravnateljice gđa. Sonja Vuljak ("Mihovil Pavlek Miškina", Đelekovec), gđa. Ksenija Ostriž (Srednja škola Koprivnica), i gđa. Gordana RAmuščak (Srednja škoal Čakovec).

Okupljene na već tradicionalnom prijemu kojeg organizira biskupijski Katehetski ured, pozdravio je vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda. Zahvalio je svim sudionicima natjecanja, te čestitao onim najuspješnijima, kao i njihovim vjeroučiteljima mentorima i ravnateljicama škola na uloženom trudu i podršci koju im pružaju. Predstavnicima naše biskupije na državnoj razini u Krku, 8. - 10. travnja, poželio je uspješan nastup koji će sudionicima biti i jedan vid nagrade za uložen trud.

Biskup Mrzljak podsjetio je okupljene kako je u olimpijskom duhu važno sudjelovati, a ne pobijediti. Tim više što su oni na dosadašnjim razinama natjecanja pokazali iznimno znanje. Naučenim sadržajima koji su zadani kao građa učenici se obogaćuju i dolaze do novih spoznaja. Naglasio je kako vjeronaučno natjecanje nije samo natjecanje u znanju, nego i produbljivanje i učvršćivanje vjere. Kao živi svjedok koncilskog vremena i pokoncilske obnove Crkve poručio je prisutnima da usvojena znanja o zaključcima Drugog vatikanskog sabora ponesu u svoj vjernički život i žive ih u svojoj župnoj zajednici. Kazavši kako se često govori da su mladi ljudi budućnost, biskup je istaknuo da su mladi i sadašnjost jer su pozvani i sada u društvo unositi vrednote, osobito vrednote koje uče i stječu kao kršćani i vjeroučenici zahvaljujući vjeronauku u školi. Zahvalio je svim sudionicima ovogodišnjih natjecanja, te ekipama iz Đelekovca i Koprivnice koje idu na državno natjecanje, zaželio mnogo uspjeha i radosti te Božje milosti uz zagovor Blažene Djevice Marije.

Svim članovima ekipa, mentorima, ravnateljima za uspomenu su darovani prigodni darovi i priznanje za osvojeno mjesto na biskupijskom natjecanju.

Na državnoj razini natjecanja Varaždinsku će biskupiju predstavljati vjeroučenici OŠ "Mihovil Pavlek Miškina" Đelekovec (Stjepan Juras 7.b, Lucija Ganžulić 8., Antonio Markotić 8. i Dominik Vuljak 8.) pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Ljiljane Stubić, te ekipa Srednje škole Koprivnica (Petra Posavec 4.j, Ines Pintarić, 4.j, Petra Kukec 4.j, Karlo Bubnjar 4.j) pod vodstvom mentora vjeroučitelja Dejana Dodleka.

Deset najboljih ekipa, koje su osvojile prvih pet mjesta iz osnovnih i srednjih škola, bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom, u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda.

Tekst: V. Cesar

Foto: D. KorenSlika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika